REFIS » Aktuellt » Coronaviruset

Coronaviruset

12 mars 2020

Med anledning av Folkhälsomyndighetens bedömning runt Corona viruset

Folkhälsomyndigheten har höjt risknivån till den högsta – mycket hög risk för smittspridning i Sverige. Refis följer hela tiden utvecklingen och agerar efter myndigheternas rekommendationer.

Det är viktigt att alla skolor följer Folkhälsomyndighetens bedömning. Alla elever som uppvisar symptom på luftvägsinfektion, även lindriga, ska sjukanmälas av vårdnadshavare eller av sig själva om de är myndiga, det vill säga i enlighet med ordinarie sjukanmälningsrutiner på skolan. De ska stanna hemma tills de är symptomfria. Detta gäller förstås även praktiken – är ni sjuka eller uppvisar symptom, stannar ni hemma tills ni är friska igen. Samma sak gäller naturligtvis våra medarbetare – är man sjuk ska man stanna hemma. Vi tillsätter vikarie i den mån som är möjligt.
Elever och medarbetare ska gå till skolan respektive arbetet. De finns i dagsläget inte direktiv om frivillig karantän från Folkhälsomyndigheten eller smittskyddsläkare.

I fall Sverige följer Danmarks och andra länders exempel och stänger ner universitet, skolor och förskolor, är Refis väl förberedd. Undervisningen fortsätter digitalt. Lärarna har lagt ut/lägger ut uppgifter på SchoolSoft och gör en egen planering för tiden skolan i så fall skulle vara stängt. Eleverna lämnar in uppgifterna antingen via Google Drive, Google Classroom, eller mejl. Läraren rättar hemma och skickar tillbaka för bedömning/komplettering.

Vi har idag pratat med samtliga innevarande elever och lärare om hur vi bäst löser situationen om vi kommer till en nedstängning av skola, så att iaf dessa elever är väl förberedda.

Vi tror att vi trots Corona kan sköta våra uppgifter. Se till att ni har allt underlag (böcker, dator, sladdar, inloggningar etc) hemma, så att vi lugnt kan övergå till en annorlunda, men ändå ordnad skolvardag. Planeringar i samtliga ämnen läggs ut av lärarna individuellt. Schemat kommer i så fall anpassas så att närvaron regleras genom inlämnade uppgifter.

Allt ni i princip behöver är nätanslutning, inloggning till Schoolsoft och en dator.

Under perioder då influensavirus och annan smitta sprids är det alltid bra att vara extra noga med hygienen; att tvätta händerna ofta med tvål och varmt vatten, undvika att röra vid ansiktet eller ögon, hosta och nysa i armvecket och framförallt, stanna hemma!

Ta hand om varandra! 

I förhoppning att denna situation löser sig snabbt

Claudia Marcks, rektor Refis

Om REFIS

Rörentreprenörernas Friskola i Stockholm, REFIS, startade sin verksamhet höstterminen 2003 och har hittills examinerat cirka 380 blivande VVS-montörer. Skolan erbjuder idag gymnasieutbildningen VVS- och fastighetsprogrammet med inriktning VVS.

Läs mer om REFIS här »

SCHOOLSOFT

REFIS använder sig av SchoolSoft som är en gemensam plattform där elever, föräldrar och personal kan sammanstråla och komma åt allt som rör skolverksamheten. Här samlas dokumentation, administration och kommunikation på ett och samma ställe.

Logga in »

FÖRSTKLASSIG SKOLA

Mobilanpassad webbsida av Jaddla