REFIS » Aktuellt » APL-perioder 2019/2020

APL-perioder 2020/2021

6 juli 2020

Här kan du se praktikperioderna för våra årskurs 1 och 2, två klasser i varje kurs.  Årskurs 3 är på Gymnasial Lärling, dvs jobbar hos företagen ons, tors, fre varje vecka, med undantag för 2 korta perioder då vi kallar in eleverna för Gymnasiearbetet och vissa arbeten i bås hos oss. Detta för att säkerställa att eleverna får en så bred utbildning som möjligt.

From augusti 2018 inför Refis Gymnasial Lärlingsprogram för årskurs 3. Detta innebär att våra avgångselever har möjlighet att arbeta hos sina företag alla veckor ons–fre, läsåret ut, med undantag för: Gymnasiearbete (fyra veckor ons–fre), samt en kortare period i skolan (ca 4 veckor ons-fre), då vi säkerställer kunskapsnivåerna hos varje enskild elev under översikt av våra egna lärare. Samtliga perioder är redovisade i elevernas schema, se Schoolsoft. Alla måndagar och tisdagar är eleverna i skolan för de gemensamma ämnena: TIG-svetsning, Naturkunskap, Svenska/Kyla och VVS-teori.

Om REFIS

Rörentreprenörernas Friskola i Stockholm, REFIS, startade sin verksamhet höstterminen 2003 och har hittills examinerat cirka 600 blivande VVS-montörer. Skolan erbjuder idag gymnasieutbildningarna VVS- och fastighetsprogrammet med inriktning VVS och El- och energiprogrammet med inriktning Elteknik. 

Läs mer om REFIS här »

SCHOOLSOFT

REFIS använder sig av SchoolSoft som är en gemensam plattform där elever, föräldrar och personal kan sammanstråla och komma åt allt som rör skolverksamheten. Här samlas dokumentation, administration och kommunikation på ett och samma ställe.

Logga in »

VVS-COLLEGE

Mobilanpassad webbsida av Jaddla