REFIS » Utbildning » Ansökan och antagning

ANSÖKAN OCH ANTAGNING

ANTAGNINGSPOÄNG

För att räkna ut antagningspoängen för de olika gymnasieutbildningarna omvandlas dina bokstavsbetyg om till siffror. A är värt 20 poäng, B är värt 17,5 poäng, C är värt 15 poäng, D är värt 12,5 poäng och E är värt 10 poäng.

För att vara behörig till ett yrkesprogram krävs att du har minst betyget E i följande ämnen:

  • svenska/svenska som andra språk
  • engelska
  • matematik
  • samt minst E i ytterligare fem ämnen, det vill säga i åtta ämnen totalt. Dessa 5 ämnen kan vara vilka som helst.

För att komma in på ett generellt yrkesprogram krävs minst 80 poäng. Lägsta intagningspoäng på REFIS ht 2017 var 175,5 poäng.

 

FRIKVOT

Fyra platser öronmärks varje år till elever som söker via frikvot. För att vara berättigad till antagning via frikvot skall eleven ha arbetat i branchen sammanhängande med femdagarsvecka under minst 6 månader, samt att företaget ska vara ett medlemsföretag i VVS-Företagen. Anmälan görs till rektor av ansvarig på företaget. Turordningen för frikvot baseras på tiden för anmälan.

Anmälan görs till: claudia.marcks(a)refis.se

 

SÅ HÄR SÖKER DU

Vill du börja på REFIS? Prata med studie- och yrkesvägledaren på din skola för att få mer information om hur ansökan går till.
Här kan du läsa mer om hur det är att vara elev på REFIS: http://vvsyn.se/jag-ar/utbildningar/fran-plugg-till-jobb/det-ar-roligt-att-ga-till-skolan/

Om REFIS

Rörentreprenörernas Friskola i Stockholm, REFIS, startade sin verksamhet höstterminen 2003 och har hittills examinerat cirka 600 blivande VVS-montörer. Skolan erbjuder idag gymnasieutbildningen VVS- och fastighetsprogrammet med inriktning VVS.

Läs mer om REFIS här »

SCHOOLSOFT

REFIS använder sig av SchoolSoft som är en gemensam plattform där elever, föräldrar och personal kan sammanstråla och komma åt allt som rör skolverksamheten. Här samlas dokumentation, administration och kommunikation på ett och samma ställe.

Logga in »

VVS-COLLEGE

Mobilanpassad webbsida av Jaddla